Teollisuusliitto

Murikka opisto

 

Murikka-opisto on työntekijän tukena

Kehitämme, tuotamme ja markkinoimme tasokasta aikuiskoulutusta teollisuuden työelämän, työntekijöiden edunvalvonnan ja työyhteisöjen tarpeeseen.

Murikka sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Näsijärven kupeessa, Tampereen Teiskossa. Opiston rinnalla toimii hotelli- ja ravintolatoiminnasta vastaava Murikanranta.

Keskeisin kohderyhmämme on teollisuuden työntekijät ja heidän edunvalvojansa. Kansanopistoa ylläpitää Teollisuusliitto ry.

 

Tätä me olemme

Teollisuusliitto on Suomen suurin ammattiliitto. Siihen kuuluu noin 200 000 jäsentä, joista 76 prosenttia on miehiä ja 24 prosenttia naisia. Jäsenemme työskentelevät 35 sopimusalalla. Liitto on Suomen Ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n jäsen.

Teollisuusliitto syntyi, kun Metalliliitto, TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ja Puuliitto yhdistyivät 1.1.2018. Syntyessään Teollisuusliitto on Suomen vanhin ammattiliitto, sillä sen alkujuuri on vuonna 1894 perustettu Suomen Kirjaltajaliitto.

Teollisuusliiton tavoite on edistää työntekijöiden oikeuksia ja hyvinvointia työelämässä. Liiton neuvottelemat työehtosopimukset määrittelevät palkkaperusteet, maksettavan palkan vähimmäistason sekä muut työsuhteessa noudatettavat ehdot.

Oikeus solmia työehtosopimuksia perustuu lakiin, mutta liiton neuvotteluvoima perustuu siihen, kuinka suuri osa liiton sopimusalojen työntekijöistä on liiton jäseniä.

Jäsenet kuuluvat paikallisiin ammattiosastoihin, joita Teollisuusliitolla on noin 500. Käytännössä jäsen liittyy siis työpaikkansa tai alueensa ammattiosastoon, joka puolestaan kuuluu Teollisuusliittoon.

Teollisuusliiton uutisia

Teollisuusliitossa on noin 500 ammattiosastoa.

Seuturyhmä kokoaa alueen osastoja yhteen, näin saamme pienimmillekkin osastoille mahdollisuuden osallistua isojen osastojen tarjoamiin tapahtumiin.

Porin seuturyhmään kuuluvat seuraavat osastot: 6, 91, 122, 163, 462, 467, 474, 475, 478

https://www.porinseuturyhma.fi

Jäsenmäärä yhteensä n. 6500